Näytetään kaikki 2 tulosta

Kodistasi turvallisen tekevät Markki turvatikkaat

Markki turvatikkaat asennetaan kiinteästi rakenteisiin. Ne varmistavat turvallisen alaspääsyn varapoistumistienä tarvittaessa, yhdistettynä sivusiirtymäsarjalla. Markki tikasrungot ja niiden asentamiseen käytettävät asennusosat on kaikki valmistettu sinkitystä teräksestä. Suojaavan sinkkipinnoitteen määrä on 350 g/m² eli 25 µm. Maalatut tikkaat ja niiden tarvikkeet ovat sinkittyjä ja pulverimaalattuja, maalikalvon paksuus 80–100 µm. Turvatikas kokonaisuuteen kuuluvat tikasrunko ja asennussarja, joka sisältää yläkaaret, kiinnityskorvat ja jalat. Markki sivusiirtymäsarja toimii kulkureittinä turvatikkaiden luo. Se koostuu kahdesta 1,5 m putkesta sekä neljästä seinäkiinnikkeestä. 

Markki turvatikkaat mahdollistavat nopean poistumisen huoneistosta, kun normaaleja kulkureittejä ei voi käyttää. Turvaa kotisi odottamattomilta tilanteilta Markin turvatikkailla. Turvatikkaiden jatkoksi kannattaa asentaa sivutankosarjat, jotta poistuminen on turvallista.


Tyyppihyväksytyt ja testatut Markki turvatikkaat

Markki turvatikkaat asennusosineen täyttävät RT 85-11132 asettamat vaatimukset ja RakMk F2 ohjeet talotikkaiden mitoitukselle ja kestävyydelle. Turvatikkaat toimitetaan joko sinkittynä tai sinkittynä ja pulverimaalattuna. Pisko pelastautumisluukulla 200-260 mm parvekelaatoille on todistus tyyppihyväksyntäasetuksen mukaisuudesta. Muissa tapauksissa paloluokitus arvioidaan kohdekohtaisesti.