Pisko-sadevesijärjestelmän rännit ja syöksytorvet ovat suunniteltu toimimaan rankoissakin Pohjoismaisissa olosuhteissa. Voit käyttää laadukkaasta kotimaisesta teräksestä valmistettuja sadevesijärjestelmiä (rännit ja syöksyt) minkä tahansa vesikaton kanssa. Oli kattovalintasi sitten teräs-, huopa-, tai tiilikatto on Pisko sadevesijärjestelmä oikea valinta. Sadevesijärjestelmän tarkoituksena on poistaa sade- ja sulamisvedet katolta luotettavasti ja tehokkaasti. Lisätarvikkeiden avulla vedet voidaan myös ohjata hallitusti suoraan sadevesiviemäreihin, jolloin rakennuksen perustukset pysyvät kunnossa.

Muotoilu- ja kokovaihtoehtoja on useita, joten ratkaisu löytyy erilaisiin tarpeisiin. Rännien ja syöksytorvien molemmin puolin maalipinnoitetut osat ovat valmistettu kuumasinkitystä teräksestä, jossa on markkinoiden laadukkain GreenCoat RWS Pural -pinnoitus. Tämä Suomessa valmistettava sadevesijärjestelmille erityisesti kehitetty pinnoite on erittäin hyvin UV-säteilyä ja korroosiota kestävä. Tuotteiden pitkä, jopa vuosikymmenien käyttöikä voidaan varmistaa hyvin kevyillä huoltotoimilla, joiden avulla järjestelmä toimii suunnitellusti.

Tältä sivulta löydät ohjeet ja vinkit rännien, syöksytorvien ja kiinnikkeiden hankintaan. Näillä helpoilla ja yksinkertaisilla vinkeillä onnistut varmasti valitsemaan oikeanlaiset rännit ja syöksytorvet juuri sinun tarpeeseesi.

Rännien koolla ei ole hirveän suurta merkitystä, koska isokin ränni voi tulvia yli, jos ränniin ei ole asennettu tarvittavaa määrää alastuloja eivätkä ne ehdi poistamaan vettä tarpeeksi nopeasti rännistä pois. Rännien kokoa tärkeämpi huomioitava asia on asentaa oikea määrä syöksyjä, jotta vesi poistuu rännistä riittävän nopeasti.

Ränni mallit ja mittataulukot:

Pyöreä 125mm vesikouru / ränni

Pyöreä 125mm ränni on yleisin käytetty koko sadevesijärjestelmissä. Pyöreät 125mm rännit soveltuu kaikille rakennuksille leikkimökistä – teollisuusrakennukseen.

Pyöreät 125mm Pisko rännit

Pyöreä 150mm vesikouru / ränni

Pyöreää 150mm ränniä suositellaan esimerkiksi saumakatoille, koska vesi kulkeutuu nopeammin näitä kattomateriaaleja pitkin ränniin. Mikäli katon ylitys on poikkeuksellisen suuri on myös suositeltavaa valita 150mm pyöreä ränni.

Pyöreät 150mm Pisko rännit

Kantikas 125mm vesikouru / ränni

Kantikas 125mm ränni on hyvin yleisessä käytössä oleva ränni ja se soveltuukin lähes kaikille kattotyypeille katon ylityksen suuruudesta tai kattomateriaaleista riippumatta.

Kantikkaat 125mm Pisko rännit

Rännien pituuden mittaaminen ja liitokset

Vesikourujen / rännien mittauksessa kannattaa ottaa huomioon, että laskee + 2-3 cm ylityksen kourujen päätyihin. Tällä tavalla kaikki katolta tuleva vesi varmasti ohjautuu rännejä pitkin syöksytorviin ja pois katonrakenteista.

Rännejä asentaessa voit tehdä liitokset limittämällä tai vaihtoehtoisesti liitoskappaleilla. Ränneistä voi saada hieman ulkonäöllisesti paremman näköisen limittämällä rännit yhteen ja samalla vuotoriski pienenee. Hyvän lopputuloksen limittämisellä saat, kun lasket kiinnekejaon sillä tavalla, että kiinnikkeet peittävät liitoskohdat. Huomioi rännien tarvetta laskiessa 15cm limitysvara kaikkiin liitoskohtiin.

Rännien liittäminen liitoskappaleilla: Pyöreää 125mm ja 150mm ränniä on  mahdollisuus jatkaa meillä myynnissä olevilla liitoskappaleilla, jotka asennetaan helposti rännien väliin. Liitoskappaleiden asennusohjeet löydät täältä.

Ränni Kiinnikkeiden valinta

Rännien kiinnikkeitä on olemassa kahdenlaista eri mallia sisä- ja ulkopuolinen kiinnike/koukku. Molemmilla kiinnikkeillä asennus tapahtuu helposti. Ulkonäöllisesti sisäpuoliset kiinnikkeet eivät näy, kun ne jäävät kourun sisälle paremmin piiloon, mutta sisäpuoliset kiinnikkeet vaikeuttavat rännien puhdistamista sadeveden mukana tulevista lehdistä ja neulasista. Ulkopuoliset kiinnikkeet ovat koukun mallisia ja ne tulevat kourun ulkopuolelle ja näin ollen rännin puhdistaminen on hyvin vaivatonta. Ulkopuoliset koukut ovat olleet nyt suosiossa niiden helpottaessa rännien puhdistusta melkoisasti. Molemmat kiinnikkeet ajavat kuitenkin asiansa todella hyvin.

Ulkopuolisista koukuista on olemassa kaksi eri mallia suora ja vino. Suora koukku sopii pystysuoralle otsalaudalle tai sen kulmaa on mahdollista säätää meiltä saatavilla kiilapaloilla. Vino koukku sopii suoraan vinolle otsalaudalle ja se on tehtaalla valmiiksi esitaivutettu 23° kulmaan. Löydät myös rännien kaltevuuden säätöä koskevan oppaan tästä linkistä.

SYÖKSYJEN MÄÄRÄ

Syöksytorvien määrä on lappeen pituudesta riippuvainen. Yleensä ottaen alle 10 metrin lappeelle riittää yksi alastulo toiseen päätyyn, koska alle 10 metrin lappeelle saadaan tehtyä riittävä kaato koko matkalle (3 mm / metri). Pitkälle yli 10 metrin lappeelle on suositeltavaa asentaa jo useampi syöksy, koska yli 10 metrin ränneihin ei saada tehtyä järkevästi riittävää kaatoa (3 mm / metri) otsalaudan rajoittaessa kaadon tekemistä.

Syöksytorvia on saatavilla pyöreälle rännille 100mm ja kantikkaalle 100 x 75 mm. Lisäksi saatavilla on myös panssariputkia ulosheitolla, jos halutaan käyttää iskuja kestävää putkea ulosheitolla.

RÄNNIEN JA SYÖKSYJEN MATERIAALIT

Piskon rännit ja syöksyt valmistetaan Suomessa. Tuotteiden raaka-aineena käytetään kotimaista maailman puhtaimmin valmistusmenetelmin tuotettua terästä, joka on 100 % kierrätettävää materiaalia. Pisko sadevesijärjestelmän komponentit valmistetaan vahvasta kuumasinkitystä teräksestä, jossa on erinomainen molemminpuolinen GreenCoat RWS Pural monikerrospinnoite. Rännien ja syöksyjen materiaalin vahvuus on 0,5 – 0,6 mm. Tämä erityisesti sadevesijärjestelmiin kehitetty pinnoite kestää hyvin auringon UV-säteilyä haalistumatta ja toimii erinomaisesti korroosiota vastaan. Piristeel myöntää Pural pinnoitetuille sadevesijärjestelmille 20 vuoden pinnoitetakuun ja 50 vuoden teknisen takuun.

RÄNNI VÄRIT

Vakiovärit ovat: Valkoinen RR 20, Tummanharmaa RR 23, Punainen RR 29, Tumma ruskea RR 32 ja Musta RR 33.

Erikoisvärit saatavilla tilaustuotteena: Vaaleanharmaa RR21, Harmaa RR22, Tiilenpunainen RR750. Erikoisväri tuotteet tehdään tilauksesta tehtaalla ja ne lisäävät noin 8 arkipäivällä toimitusaikaa.

Värikartan näet tästä linkistä.

 

Valmiit Rännipaketit ja syöksytorvipaketit

Olemme koonneet asiakasta ajatellen helposti tilattavat rännipaketit ja syöksytorvipaketit, jotka sisältää kaiken tarvittavan helppoon asennukseen. Alla näet esimerkkejä valmispaketeista.

Mikäli Teillä herää kysyttävää tuotteisiimme liittyen, asiakaspalvelumme auttaa Teitä vuoden jokaisena päivänä chatissä klo 06:00 – 22:00 ja puhelinnumerossa 010 320 9123 klo 08:00 – 16:00

MITEN HUOLTAA RÄNNIT?

Tutustu meidän sadevesijärjestelmien puhdistus ja huolto-oppaaseen tästä!

Lue lisää Pisko tuotemerkistä